— Over Van Kneus —

minder perfect
is veel lekkerder

De kracht van Kneus

We zijn vergeten goed te kijken. Marcel Proust zei het al: “De echte ontdekkingsreis bestaat niet in het zoeken naar nieuwe landschappen, maar in het hebben van nieuwe ogen”. Wij vinden dat ook. Minder perfect is veel lekkerder. D’r zit een bite in, is een hoekje af, doet iets met je, dat maakt het juist spannend. En laten we eerlijk zijn, normaal is ook maar saai.

Onze visie is een toekomst creëren waarin we met de zelfde inspanning, meer produceren en verspilling tegengaan. Daar maken we ons hard voor. Onze missie is mensen verrassen met lekkere producten en ze leren dat kneusjes ook goed zijn.

Dan weet je dat ook weer.

Bijkomstig voordeel, de wereld wordt er beter van, en daar doen we het voor. We maken werk van Reststromen.

beststromen

Ja lees maar goed. We doen wat we doen omdat we reststromen zo laag mogelijk willen maken. Met groente en fruit dat een halve wereldreis achter de rug heeft, gaat er wel eens iets mis. Maar mis is niet fout, afval of bedorven. Nee dus, het zijn wereldreizigers, en van die kneuzen maken wij lekkere nieuwe producten. Je zou kunnen zeggen: Waarom halen we dat groente en fruit dan hier naartoe in de first place? Als je het hier niet brengt, gaat het ook niet stuk. Dat antwoord is simpel. Het wordt geteeld door boeren rond de evenaar, die zijn heel blij dat ze het kunnen verkopen voor een goeie prijs. Niet alleen de ‘perfecte’, ook de te grote en de te kleine, geen onderscheid.

We helpen hen trouwens ook ter plekke om de oogst te optimaliseren en de reststromen te minimaliseren. Daar wordt iedereen blij van.

Dat is toch
mooi?

We bestaan om reststromen een nieuw en lekker leven te geven. Nu kun je zeggen dat reststromen niet een lekker woord is. Dat mag, maar je zou het ook ‘flux résiduels’ kunnen noemen of ‘residual flows’. Dat klinkt al een stuk interessanter, maar waar het om gaat is, dat we het samen lekker maken. Dat is ons doel. Daarom noemen wij ze Beststromen.

Je voelt het al, ons denken gaat verder dan alleen groente en fruit. Het gaat ook over spullen en over mensen. Want door beter te kijken, zie je mooie dingen. Of door te ruiken. Of door te luisteren. Genoeg om mee bezig te zijn.

Dat is toch mooi?