— Serveertips en recepten —

Spinazie
soepje

Kijk, het is simpel. We willen dat jij je goed voelt. Daarom maken wij Van Kneus producten. Maar dat kun je zelf ook. Met kneusjes. Bijvoorbeeld deze stoere spinazie soep met ham en ei. Gezond en simpel.

Dat spinazie gezond is hoeven we niet uit te leggen. Popeye wist het al. Als je even een powerrr boost nodig hebt, hup blikje open en gaan.

Maar verser is beter. Vol met vitamines en mineralen en eigenlijk niet zo vol met ijzer als we allemaal dachten. Wel weinig calorieën. Ook lekker.

Dit heb je nodig

450 g verse spinazie, 1 ui gesnipperd, 3 el olijfolie, 1 teen knoflook geperst, 1 el gedroogde Italiaanse kruiden, 1 kippenbouillontablet, 100 ml slagroom, 100 g hamreepjes, 4 eitjes, zout en peper.

Zo maak je het

  1. Fruit in een hapjespan of wok de ui in 2 el olijfolie glazig in 5 minuten. Voeg aan het eind nog even de knoflook en Italiaanse kruiden toe.
  2. Schep de spinazie erbij en 3 minuten roerbakken tot de spinazie is geslonken.
  3. Maak de rest van de olie heet in een koekenpan en bak hierin 4 spiegeleitjes.
  4. Schep de spinazie in een hoge beker en pureer het met een staafmixer tot een fijne puree.
  5. Giet het daarna in een kookpan, voeg 500 ml water, het bouillontablet, de slagroom en de hamreepjes (of gebakken spekjes)  toe en roer de soep tot die bijna kookt.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de soep over 4 borden of kommen en leg in elk een spiegeleitje. Lekker met een beschuitje of geroosterd brood.

Genieten maar!

- Zo is dat -
"Ik ben erg druk bezig mezelf te zijn. Daar ben ik het beste in."
Van Kneus