— Vintage —

Vintage kleding en
sinaasappels

Babette is een vintage virtuoos. Ze kan er niet genoeg van krijgen. De stijl noemt ze Vrouwelijk, stoer, edgy, casual en city chic.

Babette’s opvatting is simpel: Als kwalitatief goede kledingstukken worden weggedaan, gaat haar dat aan het hart. Daar wil ze iets aan doen en dan heb je alleen nog maar een scherpe blik en goeie smaak nodig om de mooie dingen eruit te vissen.

Het grappige is dat ze niet eens meer echt op zoek moet maar dat veel oude kleren naar haar toekomen. Mensen met smaak die hun gekneusde kleren een nieuw, stijlvol leven willen geven. Bij Babette dus. Mooi.

Haar winkel zit trouwens in een oude kleuterschool, wat op zich al een interessant gebouw is als het op vintage en een goed gevoel aankomt. Binnen komen is stappen in een goeie-smaak-oase.

De inrichting is doelbewust. Sinaasappelkistjes voor de schoenen en een tafel/toonbank gemaakt van oude pallets. Op de vloer liggen oude Perzische tapijten. Het ruikt er fris en fruitig. 

Goeie merken heeft ze ook. Burberry, Hermès, Valentino, Yves Saint Laurent met hier en daar een smaakvolle Zara. Het is misschien niet altijd goedkoop, maar wel altijd een goeie koop. Eigenlijk is het simpel, en geldt het ook hier: “Als je goed kijkt, zie je mooie dingen.”

- Zo is dat -
"Als mensen het niet snappen, heb je het niet goed uitgelegd"
Van Kneus
"Soms heb je ergens zin in, zonder dat je het weet. Dan moet je die zin maken"
Van Kneus